Augusztus utolsó két hete

Sziasztok,

ismét jelentkezem Brazíliából. Lassan sikerül utolérnem magam a blogírásban.

Ebben a blogban azt szeretném elmesélni ami augusztus utolsó két hetében történt velem.

20-án szombaton hivatalosak voltunk egy zsidó ceremóniára. A fogadó szüleim megkérdezték tőlem, hogy szeretnék-e menni, mert ez nem egy szokványos esemény. Én persze igent mondtam és nem bántam meg, mert egy érdekes ünnepségen vehettem részt. A neve "Bar Mitzvah", ami azt jelenti, hogy a "parancsolatok fia". Ez az ünnep egy beavatási szertartás, ahol a 13 éves fiúkat avatják be. Az ünnepség a zsinagógában kezdődött, ahol rengeteg elegánsan kiöltözött ember vett részt. Aztán a templomi ceremónia után következett a party. Elmentünk egy gyönyörű étterembe, ahol úgy éreztem magam, mint egy esküvőn. Kb 150 ember egy étteremben, ahol 3 fogásos ebédet kaptunk. Itt Brazíliában az ebéd szó nem azt jelenti, hogy leülünk és egymás után esszük az összes fogást, hanem itt a fogások között kb. 1-2 órát várunk a következő fogásig. A fogások között beszélgetnek és táncolnak. A előétel rengeteg fajta tipikus brazil fogás volt. Aztán az előétel után az egész vendégsereg táncolt zsidó zenére és nagy buli volt. Az egész buli kb. 8 órán keresztül tartott és tényleg olyan volt, mint egy esküvőn. Nagyon jól éreztem magam, rengeteg új barátját ismertem meg a családomnak és nagyon nagy élmény volt látni egy ilyen érdekes ceremóniát.

Aztán a következő héten néhány cserediákkal elmentünk a központba vásárolni, acait enni és a városban sétálni. Nem sok európai ismert márka van itt a plázákban és megállapítottuk a többi cserediákkal, hogy itt az üzletek 80%-ban csak elegáns ruhákat lehet kapni.

Augusztus utolsó hétvégéjén az osztálytársam barbecue és farewell partijára mentem. Larissa, akivel nagyon jól kijöttem az osztályban, elutazott 3 hónapra Angliába. A barbecue party itt abból áll, hogy a nagy apatrmanházak aljában van egy konyha egy hatalmas grillel és a család szakácsa egész délután süti a steaket és a vendégek meg csak beszélgetnek és esznek. Hasonlít az otthoni grill partikra, csak itt nem esznek mást csak húst, húst és húst.

Az iskolában minden második héten van főzőtanfolyam, ahol minden alkalommal valamilyen ország ételeit készítjük el. Azon a héten Argentin ételeket készítettünk. Az előétel egy hússal töltött tészta volt, aztán steak és rizzsel és a desszert meg keksz közé Doce de Leitet töltöttünk és belemártottuk csokiba. Nagyon jó volt és minden óra után a szakács ideadja a receptet. Ha hazamegyek a legjobb ételeket elkészítem nektek.

Aminek nagyon örülök, hogy ilyen nagy klubba kerültem, ahol 7 cserediák van.  A városban meg majdnem 15-en vagyunk. Szóval nagyon jó, hogy ennyi cserediák van itt, mert minden héten többször is találkozunk. Az összes cserediák nagyon jó fej. Az a legjobb, hogy mindenki ugyanabban a szituációban van és szerintem ezért van az, hogy ilyen jól kijövünk egymással.

Augusztus 31.-én volt a Rotaryban az összes cserediák bemutatása. Mivel eddig csak Interactba jártunk a velünk egykorúakkal. A Rotaryban meg csak felnőttek és idősek járnak, ezért nekünk nem kell gyakran járni. A gyűlésen minden cserediáknak be kellett mutatnia egy prezentációt arról amit az első egy hónapban tapasztalt.

Ajánló
Kommentek
  1. Én