Utazás és az első pár nap eseményei

Kedves családom és barátaim,

Ezen az oldalon szeretném nektek elmesélni az Exchange évem legfontosabb pillanatait, amennyire csak tudom ezt a hatalmas élményt írásban is kifejezni. Ez egyben nekem is egy emlék marad a későbbi évekre.Lassan már egy hónapja itt vagyok Brazíliában és most érzem azt, hogy már kezdek belerázódni az itteni életbe. Már megszoktam a család ritmusát, az iskolát és a brazil mentalitást is.

De kezdjük az elején...

Az utazás előtt egy héttel már minden a feje tetejére állt, beszerezni az utolsó dolgokat az útra (az ajándékok a magyar ételek, a bőrönd bepakolás és sok egyéb) és közben elbúcsúzni mindenkitől. Azon a héten az egyik szemem sírt, a másik meg tele volt izgalommal. A repülőnk csütörtök délután indult. A reptéren találkoztunk Liliékkel, mert szerencsére nem egedül kellett utaznom a hosszú úton. A reptéren sírás rívás volt, de én rosszabbra számítottam "AZ UTOLSÓ PILLANAT" érzésre.

Szerencsére, hogy nem egyedül utaztam, mert Frankfurtban 6 órát kellett várnunk és így legalább elszórakoztunk a gépre várva. A 12 órás utat nagyon jól bírtuk és szerencsére 5 órát sikerült aludni, egyébként az Ír olimpikonok is velünk utaztak.

Aztán Lili Sao Pauloban maradt és ekkor éreztem azt, hogy egyedül maradtam egy évig, távol mindenkitől. Bár ez az érzés kb 1 óráig tartott, mert mikor megérkeztem Beloba és megláttam a családomat és Ivant a hatalmas brazil kalapban és kiegészítőkben máris elkezdődött egy másik élet.

Aznap délután rögtön a reptérről máris elmentünk egy kisebb városnézésre. Este értünk a család lakásába,ami a 18. emeleten van, és megláttam a gyönyörű panorámát az egész városról akkor tátva maradt a szám. A kilátásban minden nap gyönyörködök még 1 hónap után is.

A hétvégém tele volt programokkal. Szombaton máris az Interact gyűlésen előadtam a prezentációmat Magyarországról, mely nagy sikert aratott. Aztán vasárnap elindult a focimeccs sorozat. Mivel 1 hónap alatt 6 focimeccsen voltam. Aztán a vasárnap estét a város tetején lévő kilátóban fejeztük be. A panoráma innen is olyan gyönyörű volt.

2016,07,22.

Ajánló
Kommentek
  1. Én