Az első hetem

Bom dia,

itt vagyok újra, egy hónappal a megérkezésem után eljutottam az első héthez. Ebből is látszik, hogy mennyire nincs időm. Minden napom nagyon sűrű, a hétvégék meg még jobban. Bevallom őszintén ez az egy hónap nagyon gyorsan elment. Renget minden történt már most velem, rengeteg embert ismertem meg és rengeteg barátot szereztem.

De menjünk vissza az első hétre... 

Az eseménydús hétvége után hétfő reggel már a reptéren kezdtünk, mert megérkeztek a német cserediákok. A díszes fogadtatás után,aztán délután elkezdődött az 5 napos orientáció. Ahol megismerkedett a districben lévő 32 cserediák. Nagy élmény volt megismerni ennyi embert a világ minden pontjáról. Az orientáción a megye kultúrájáról, az ételeiről, szokásairól tartottak nekünk előadásokat, ugyanis minden megye akkora nagy, hogy teljesen eltérnek a szokásaik. Minas Gerais, amiben én is vagyok nagyobb, mint Németország. Aztán bemutatták nekünk a kirándulásokat amik az éven lesznek és minden nap portugál órákon vettünk részt. Aztán a városban lévő múzeumokat látogattuk meg minden délután.. Kivéve pénteken, mert akkor egy 2 órányira lévő barlangot néztünk meg. A barlang elég nagy volt, de nem olyan szép, mint az aggteleki. Az úton viszont jót szórakoztunk, mert kitaláltuk, hogy minden nemzet énekelje el a himnuszát a saját nyelvén. Elég vicces volt mivel legtöbbünknek borzalmas hangja van. Már egy hét után, ebben biztos vagyok, hogy életre szóló barátságok születtek.

Aztán a hétvégén életem egyik legemlékezetesebb eseményén vehettem részt 15 cserediákkal=> az Olimpián. Itt Belo Horizonte-ban rendezték meg a női focimeccseket. Mi 2 meccset néztünk meg. Hatalmas élmény volt ahogy az óriási arénában rengeteg ember szurkolt.

Az első egy hét után kezdődött a suli, amitől a legjobban féltem, mert nem tudtam, hogy fognak engem kezelni és milyen lesz az iskola, az osztály.

A következő bejegyzésben részletezem az iskolát és az elmúlt egy hónapot.

2016/07/29

Ajánló
Kommentek
  1. Én